GELİNCİK'te MÜZİK
Çocuklarımız için ayrılmış müzik odasında orff tekniği kullanılarak müzik eğitimi verilmektedir. Davul, bateri, marakas, zil, boomwhackers, tefler ile ritim ve drama çalışmaları yapılır.
Çeşitli müzik aletleri, yerli ve yabancı müzisyenler tanıtılarak eserleri dinletilir, ritme uygun dans edilir.
MÜZİK
Müzik etkinlikleri bireysel veya grupla beraber yapılabilir. Ritim çalışmaları gibi bazı çalışmalar başlangıçta bireysel olarak yapılabilir. Gardner, müzikal zekadaki üstünlüğün, insan zekasının diğer bütün alanlarından daha önce ortaya çıktığına dikkat çekmektedir. Müzik aletlerini kullanırken çocuk, enerjisini olumlu yollarla dışa yansıtmakta sesleri keşfetmekte kendi ritimlerini yaratmakta ve çalgı çalma becerisi kazanmaktadır. Bu da çocuğun başarı ve güven duygusunu geliştirmektedir. Yapılan bazı araştırmalarda, müzik eğitimi ile yaratıcı zeka ve entelektüel görüşün gelişimi arasında paralellikler olduğu, olgunlaşmamış bir beynin müzik aktiviteleri ile zenginleştirildiğinde zeka kapasitesinin geliştiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
ORFF EĞİTİMİ
Orff yöntemi Alman besteci Carl Orff‘un geliştirdiği müzik, dans ve doğaçlamanın önemsendiği bir müzik yaklaşımıdır. Orff eğitimini doğaçlama, dans, ritm, drama ve hareketi esas alıp, çocuğun kendini özgürce dışa vurabileceği temeller üzerine inşa edilmiştir. Orff eğitiminin temel taşlarından birisi çocuğun bedensel olarak müziği dışa vurma ihtiyacının olduğudur.